maanantai 31. joulukuuta 2012

Perinteisiä kirjokintaita

Bloggaaminen, erilaisissa tempauksissa mukana oleminen, samoin kuin Facebookin inspiroivat ryhmät ovat virkistäneet mukavasti käsityöharrastustani. Tänä vuonna lankaa onkin tullut kulutettua omasta mielestäni ihan kiitettävästi. Nuo karjalaiset perinnekintaat jäivät viimeiseksi työksi tänä vuonna,  lappalaiskintaat tein Lapaskuu- tempauksen merkeissä. Molempiin löytyy ohjeet Mary Oljen mainiosta Kirjokintaita -kirjasta.

Nyt on sitten vielä sellainen tilanne, että yhtään keskeneräistä työtä ensi vuodelle ei jäänyt, voi aloittaa ikäänkuin puhtaalta pöydältä... no ei nyt sentään, lankavarstot ovat kuitenkin edelleenkin kohtuuttomat kovasta kulutuksesta huolimatta. Uudenvuodenlupaukseni olkoonkin: kaikenlaisten käsitytarvikkeiden hamstraamisen lopettaminen, säilytystilat ovat kuitenkin rajalliset. Siinä se nyt on mustaa valkoisella!

Noissa molemmissa lapasissa opettelin uuden kirjoneuleen aloitussilmukoiden luomistavan: lappalaiskintaat loin kolmella, karjalaiskintaat kahdella värillä. Lapasen suu näyttää näin vieläkin koristeellisemmalta.

Hyvää käsityövuotta 2013 kaikille!

4 kommenttia:

möhönasu kirjoitti...

Rauhallista ja idearikasta uutta vuotta 2013!

Rentukka kirjoitti...

Onpa kauniita kintaita! Hyvää uutta vuotta!

Mona kirjoitti...

Mahtavia kirjoneuleita! Sulle olisi haaste täällä: http://kaikkeamitakuvitellavoi.blogspot.fi/
Käy kurkkaamassa!

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥ Aivan ihastuttavia!!♥