torstai 30. lokakuuta 2014

KipuApusilkkivillasta säärystimet

KipuApusilkkivillasta neulotut säärystimet ovat nyt olleet pari yötä käytössä, ajattelin hoitaa niillä kolotukset pois polvista ja pohkeista.  Langan ostin Tampereen kädentaitomessuilta viime vuonna, lankaa voi myös tilata täältä KipuApu silkkivilla TMI Pirkko Kähkönen.  Sivuilta löytyy myös tiedot jälleenmyyjistä.

Kokeilu vaikuttaa lupaavalta, iholla tuntuu pientä kihelmöintiä, ikään kuin verenkierto vilkaistuisi. Tosin saattaahan se johtua villan lämmittävästä vaikutuksestakin.  KipuApuvillassa on 70 % käsinpestyä  lampaan villaa ja 30 % käsittelemätöntä silkkiä, villassa on siis jäljellä lanoliini ja silkissä silkkiliima eli serisiini. Tämä lanka ei todellakaan kutita paljaalla iholla sillä lailla kuin jotkut -  millä lie - kemiallisilla aineilla käsittellyt villalangat.

Neuloin oikeat silmukat aina takareunasta, jotta resorista tulisi mahdollisimman pitävä. Säärystimet olisivat saaneet olla vieläkin tiukemmat eli silmukoita olisi voinut olla vähemmän, tosin nyt ne mahtuu reilusti polvien yli.

KipuApusilkkivilla sopii monenlaisten kremppojen hoitoon: esim. lasten kasvukipuihin, levottomiin jalkoihin ja nivelrikikosta johtuviin kipuihin. Ehkä teen seuraavaksi hartioiden lämmitimen helpottamaan jumittuneista lihaksista johtuvia kipuja, jos osoittautuu, että  tuosta langasta on todella minulle apua. 

Kaunista harmaata lankaa näihin kului 125 grammaa.


1 kommentti:

TeSa kirjoitti...

Ihastuttavan lämpöisen oloiset.