maanantai 24. marraskuuta 2014

Lumihiutaleita Mary Oljen ohjeilla vuodelta 1958

Lumihiutale 1
Mummojen ja tätien virkkaamia pitsiliinoja on kirpputorit väärällään, minä kuitenkin ajattelin virkata vielä muutaman lisää. Ohjeet löysin Mary Oljen kirjasta Uudet virkkausmallit (painos v. 1958).

Kirja on edelleen käyttökelpoinen, ajankohtainen ja minulle erityisen mieluinen. Ohjeet ja kuvat ovat selkeitä. Malleja leimaa "yksinkertainen tyylikkyys, kaunisviivaisuus, joka suosii matemaattisia kuvioita ja hylkii ruusu- ja muita kukkakiehkuroita" (lainaus kirjan alkusanoista). Virkkasin kirjasta kaksi lumihiutaleiksi nimettyä pikkuliinaa sekä tähtikuvioisia pyörylöitä, joista voisi yhdistellä haluamansa kokoisen liinan.

Liinoilla suunnittlin somistavani keittiön grafiitinharmaat verhot, en vaan ole vielä keksinyt miten ne kankaalle kiinnitän, siitä sitten myöhemmin.

Lumihiutale 2

Pieni pyörylä, pyörylöistä voi yhdistellä välikuvioiden avulla pitänomaisia liinoja.Lanka on 2,5 koukulla virkattavaa, merseroitua puuvillaa. Kolmeen pikkuliinaan ja kahteen tähtipalaan sitä kului 70 grammaa.Näillä virkkuuksilla osallistun  Silmukan ytimestä -haasteeseen, jonka aiheena on marraskuussa lumihiutale. Haasteen emännät löytyvät Silmukan saalistus ja Pipon ytimestä blogeista.

Ps. Joidenkin kuvien mittasuhteet vääristyivät  muokkausvaiheessa. Liinat näyttävät soikeilta,vaikka pyöreitä todellisuudessa ovatkin. Huomasin sen vasta kun olin kuvat jo Picasaan tallentanut, joten antaa olla sitten nyt näin ja olenpa sitten tarkempi seuraavalla kerralla.

1 kommentti:

Palavalanka kirjoitti...

Minulla on myös tuo ja muutama muu Mary Oljen kirja. Niiden mallit kestävät aikaa, toisin kuin tämän päivän neulelehtien mallit.

Ihania virkkuita!