sunnuntai 30. elokuuta 2015

Nokkosesta paperia - eko/luomutaide 9/9


Teemakuun taidetta -haasteen aiheena on heinä-elokuussa ollut EKO/LUOMU. Paperin tekeminen nokkosesta oli ensimmäisä ajatuksia, joka tuli mieleen nähdessäni tuon aiheen. 

Näin sen tein:

Riivin nokkosen varsista lehdet ja kukinnot pois, pilkoin varret saksilla. Liotin ja välillä keitin varsia soodavedssä useamman päivän ajan. Hieroin massaa hienommaksi käsin ja lopuksi vielä sauvasekoittimella. Liima-aineena käytin perunajauhoja. Viiran avulla puristin massan paksuhkoiksi levyiksi, jotka sitten kuivatin.

Kuten kuvasta näkyy pinta on rosoista ja huokoisaa. Tussilla kirjoittaminen sille onnistui, lyijykynällä piirsin nuo apuviivat. Noita reunoja "vanhensin" vesiväreillä. Voisin kuvitella, että hiilipiirros onnistuisi myös tällaiselle pinnalle.

Nuo vanhat kaunokirjoituskirjaimet tulivat sitten mieleen, kun luin uutisen siitä, että alakoulussa kaunokirjoituksen opettaminen lopetetaan. Sidosteiselle käsin kirjoittamisen taidolle ei siis tulevaisuudessa ole tarvetta.Kun on tehnyt kaikki yhdeksän työtä ansaitsee papukaijamerkin. Syyskuussa teemataidetöitä tarvisee tehdä vain kuusi.  Töista laaditaan vielä kollaasi, kaikkien osallistujien kollaasit löytyvät TÄÄLTÄ.


Kiitos haasteen emännille ja kaikille osallistujille kivoista, kannustavista kommenteista. Paljon jäi käyttämättömiä ideoita ja materiaaliakin varastoon, eli ei kun vaan uusia haasteita odottelemaa!

http://teemataide.blogspot.fi/

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huikeaa!!! Mikä työ ja mikä lopputulos. Ihanan rosoinen ja kaunis tuo pohja. Olen aina haaveillut tekeväni itse paperia, mutta aina vaan se jää...

Luulin kyllä, että olet tehnyt tietokoneella nuo kirjaimet jälkeenpäin :-ooo Sorry, mutta ne ovat niin kauniita, niin tasaisia, huolella tehtyjä, etten millään olisi uskonut, että olet tehnyt käsin.

Kaikki haastevastauksesi ovat olleet erityisen hienoja ja kiinnostavia, viimeinen vielä plussa kympin päälle.

Onneksi olkoon!!!

EstherH. kirjoitti...

Onneksi olkoon upeasta sarjasta ja upeista ideoista. Kiitos vinkeistä ja nämä erilaiset taiteet juuri ovat rikastuttavia ja tämän haasteen sydän. Papukaijamerkki on ilolla ansaittu!!

Millin kirjoitti...

Kovan työn takana on tehdä paperia nokkosesta, vaan lopputulos on vaivan arvoinen! Kirjaimetkin kirjoitit kauniilla vanhoilla kirjaimilla. Koululaisten nykykaunosta kun ei tahdo saada selvää, aina ei edes kirjoittajakaan ;)

Hieno kollaasi tuli upeista töistäsi. Kiitos osallistumisestasi ja onnittelut papaukaijamerkistä!

Liplatus kirjoitti...

Hyvin kaunista paperia teit.
Ei hetkessä synny tämä paperi.

Hieno käsintekijän kollaasi.

RaijaAnnikki kirjoitti...

Sinulla oli iso työ tuon paperin kanssa.On kyllä ihanan näköistä.Hatun nosto ja onnea.

Armiida kirjoitti...

Aivan mahtava kollaasi upeista töistä.

SusuPetal kirjoitti...

Voi apua, millaista kärsivällisyyttä vaatiikaan tuollaisen paperin tekeminen, nostan hattua! Ja lopputulos on niiiiiiiiiiiiin kaunis!

Kollaasisi on täynnä ihania ideoita ja oivalluksia, käsillä tekeminen luonnistuu sinulta!

Selma kirjoitti...

Aijaiii...onpas niin ihania ja idearikkaita luomuteoksia..että! Kivitatit suorastaan vei sydämeni ja tämä nokkospaperi on ihan yliluonnollisen kaunista :-D
Kiitos, kiitos nokkospaperin ohjeesta. Papereita on tullut joskus kauan sitten tehtyä, mutta yksistään nokkosesta ei. Suuret Onnittelut sinulle, kaikki työt ovat niin hienoja. Ja papukaijasi olet ansainnut :-)