keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Pöllöt

Mikä ei kuulu joukkoon?

Seitsämännen MaMa-haasteen aiheena oli kivi, paperi ja sakset. Koska olen nyt mukana niin monessa haasteessa,  päätin valita helpon ja nopean tien eli askartelun. Decoupage-askartelua olen lapseni kanssa harrastanut useampaankin otteeseen, joten lakkaa ja luontoaiheista decoupage-paperia oli sopivasti varastossa. Kun perheessä vielä on poikalapsi, niin taskuista saattaa joskus löytyä yllätyksiä, vaikkapa kiviä. Osa noista kivistä on ollut myös painoina säilykepurkkien päällä.

 Kun koti alkaa pikkuhiljaa muistuttaa kirpputoria haluaa, että käsitöillä on jokin käyttötarkoitus, etteivät ne vain jäisi jonnekin ikkaunalaudalle pölyä keräämään. Nämä decoupage-tekniikalla koristellut kivet menevät mökkimme ulkoterassin pöydälle pitämään tuulisina päivinä lautasliinoja yms. paikoillaan. Nuo kivet, joihin olen kiinnittänyt rautalankalenkit ja hakaneulat, pitävät -  toivottavasti - pöytäliinaa paikoillaan. Liima muodostui tässä projektissa minimitekijäksi, Aralditia riitti vain kolmeen kiveen. Painojahan pitäisi olla vähintäinkin pöytäliinan joka kulmassa. No tässä on prototyyppi, jota voi edelleen kehittää.

No miten tämä sitten  liittyy tuohon em haasteeseen. Paperi on tässä luonnonläheisin aihein peittänyt kiven, kivet sopivat mielestäni hyvin mökkiterassin pöydälle koristeellisiksi painoiksi tuulta vastaan. Saksiin tämä liittyy siten, että eipä olekaan aivan itsestään selvää, että tässä tekniikassa sakset "peittoaisivat paperin", etenkin kun leikkaaminen vaatii äärimmäistä tarkkuutta. Lautasliinan leikkaaminen on vielä tarkempaa touhua, tässähän minä käytin vahvempaa paperia. Parhaimmiksi saksiksi osoittautuivat pienet kynsisakset, joissa saksien päät ovat kaarevat. Joka tietää hyvät sakset tähän tarkoitukseen, kertokoon!
Lisää tätä mielenkiintoista haastetta käsitteleviä töitä löytyy osoitteesta: http://37tuntia.blogspot.com/2011/04/mama-haaste-nro-7.html

13 kommenttia:

Sude kirjoitti...

Aivan mahtava idea ja toteutus. Eipä ole pieneen mieleenikään juolahtanut tuommoinen. Nyt alkaa meilläkin kivien keräily :)

raita kirjoitti...

Sude, olitpa nopea, kiitos kommentista. Kyllä on hauska tekniikka! Ajattelin mökillä päällystää isompiakin kiviä, jos vain löydän jostain hyviä kuvia.

wihtori kirjoitti...

Voi kuinka södejä ;)

Koo kirjoitti...

Suloisia pöllöjä, mulle kelpaisi samanlainen pöllöparvi terassille, vaikka ihan koristeeksi... =)

Hardangersakset ovat ihan parhaat tarkkaan leikkaamiseen!

Leena 37 Tuntia Vuorokaudessa kirjoitti...

Olitpa nopea! Aivan ihastuttavia pöllöjä ja erittäin sopivia käyttötarkoitukseensa!

Luulin niitä maalatuiksi -en ole koskaan ajatellutkaan, että decoupaasata voisi kiviäkin. Kiva idea, jota pitää kyllä kokeilla!

Kiitos osallistumisesta:)

raita kirjoitti...

Koo, kiitos saksivinkistä!
Tämä on muuten sellaista askartelua, jota on kiva tehdä yhdessä lasten kanssa.
Ovistopparin voi myös tehdä näin. Saa koriste-esineen hyötykäyttöön, nääs.

Liljankukka kirjoitti...

Ihanat pöllöt!
Mulla on käytössä tälläiset sakset: http://www.sinelli.fi/product_details.php?p=13636 Kylläkin mustat.

Mia Chilen Peikkokukkulalta kirjoitti...

Todella kivoja! Minäkin luulin maalatuiksi ennen kuin luin tekstin.

Jokke kirjoitti...

Minäkin ajattelin että ompas jaksettu maalata monta kiveä, mutta täällä onkin oltu ovelampia.

raita kirjoitti...

Voi kun osaisinkin maalata!

Aava kirjoitti...

Aivan ihania kiviä!!! Tuommoisia täytyy tehdä, mutta tuskin löydän noin ihania pöllöservettejä enää mistään.. Löysin tänne mama-haasteen kautta, kun tuo pöllökuva oli niin kiva. Pakkohan sitä oli kurkistaa :)

raita kirjoitti...

Ne ei ole muuten serviettejä, vaan découpage-paperia. Sitä sai (ainakin pari vuotta sitten) ostaa Sinooperista arkki kerrallaan.

Leena 37 Tuntia Vuorokaudessa kirjoitti...

Huhuu tekijä, sun piti saada näistä yllätyspalkinto! Laitatko osoitteesi tulemaan mailiini: leena.p.heiskanen ( at ) gmail.com