perjantai 29. huhtikuuta 2011

Lautasliinarengas tuohesta

Kahdeksannen MaMa-käsityöhaasteen piti jotenkin liittyä kevään juhliin. Aihe oli laaja ja ideoista ei ollut puutetta. Aihetta pohdittuani ajattelin, että jos tuote liittyisi jotenkin kattaukseen, se soveltuisi mihin kevään juhlaan tahansa. Lautasliinarenkaita minulla ei ole koskaan ollut, ja en tiedä onko ne niin tarpeellisiakaan. Mutta kun nyt noita tuossa katselen, niin kyllähän ne pirteiltä näyttää. Nuo lautasliinat on tavallisia paperiliinoja, joita  yritin vääntää ruusun muotoon.

Tuohi oli itsestään selvä materiaali, koska olen aikaisemminkin harrastanut tuohitöitä. Samoin on mieheni, joten meiltä löytyi sitä kohtuulliset varastot. Olen aikaisemmin tehnyt mm. virsut ja leipäkorin. Niiden tekemisessä piti olla tarkka siten, että esim. kaikki punontanauhat täytyi olla samanlevyisiä. Millin heittokin näkyi heti lopputuloksessa. Näissä nyt väkertämissäni renkaissa ei tekeminen ollut niin tarkkaa, eikä minulla ollut sen kummempaa etukäteissuunnitelmaakaan.


Tuohitöiden tekeminen on pölyistä puuhaa, esikäsittely kannattaa ehdottomasti tehdä ulkona. Ja hyvä olisi, jos olisi verstas tai ateljee käytössä, minä levittäydyin keittiön pöydän ääreen. Leikkasin tuohesta sopivat palat. Käytin muottina sopivan kokoista kartonkiputkea, jonka ympärille tuohisuikaleet kieputin, liimasin Timpurin puuliimalla. Käsittelin pinnat kevyesti ruokaöljyllä.


Tuota nimikointia jouduin vähän miettimään. Kolvi osoittautui siihen käteväksi, sillä olisi voinut tehdä kuvioita enemmänkin. Kietaisin lopuksi nimilaput paperinarulla renkaan ympärille.

Muut MaMa-käsityöhaasteeseen osallistuvat työt sekä osallistumisohjeet löytyvät osoitteesta:
http://37tuntia.blogspot.com/2011/04/mama-haaste-nro-8.html 

Mama-haasteeseen kannattaa osallistua, koska se pakottaa inventoimaan jo olemassa olevia materiaalivarastoja, haaste synnyttää aina pienen "aivomyrskyn", ideoita jää aina varastoon. Ideoita voi myös bongata muiden osallistujien postauksista.

4 kommenttia:

Leena 37 Tuntia Vuorokaudessa kirjoitti...

Kiva postaus haasteen kannalta!

Kauniita nuo tuohirenkaat -sopisi hyvin tyylikkäisiin ja moderneihinkin juhliin. Kiva kun osallistuit:)

Tintti kirjoitti...

Kauniita ovat!

Marika kirjoitti...

Onpas kauniit ja tuohi on kyllä ihana materiaali, vaikken itse ole sitä koskaan käyttänyt (enkä osaisikaan).

raita kirjoitti...

Tuohi on todellakin ihana materiaali. En tullut muuten ajatelleeksi, mistä sitä sais ostaa, jos ei omalla tontilla satu kasvamaan koivuja. Täytyypä googlettaa.