lauantai 14. toukokuuta 2011

ATC -kortteja

MaMa-käsityöhaasteen aiheena oli tällä kertaa "Äiti". Oma äitini kuoli samana vuonna, kun itse sain esikoiseni ja ainokaiseni. Poikani ei siis tullut tuntemaan äidinäitiään, siksi päädyin tässä aiheessen noihin vanhoihin, ainutkertaisiin  valokuviin. ATC-korteista kuulin ensimmäistä kertaa  jostakin Strömsön jaksosta. Askarteluohjeiden arkisto- blogista löytyy niistä enemmän tietoa. ATC korteissa on määrätty vain koko eli 6.4 x 8,9 cm, tekniikka on vapaa.

Kuvat olin jo aikaisemmin skannanut ja niin kannattaisi varmaan tehdä kaikille vanhoille paperikuville, kun vain saisi aikaiseksi. Pienensin ja käsittelin vähän kuvia photosopilla. (Jos tekisin tämän uudestaan, kuvista tulisi ehkä vähän suurempia.) Tulostin kuvat. Sen jälkeen siirsin kuvat Art Medium - kuvansiirtoliimalla valkaisemattomalle lakanakankaalle. Liimasin kankaat pahvista leikkaamieni korttien päälle. Ja lopuksi koristelin hyvin maltillisesti - näihin kuviin ei oikein sovi hileet eikä krumeluurit. Äitini on tuo neitokainen itse tekemässään Härmän kansallispuvussa. Itse olen yksi noista keinussa istuvista pellavapäistä, joukossa on mukana osa yhdeksän lapsen sisarrusparvesta ja tietysti myös äiti.

ATC-kortit ovat taiteellinen versio keräilykorteista, niitä on tarkoitus myös vaihtaa muiden harrastajien kanssa. Nämä kortit lahjoitan kuitenkin pojalleni niihin sisältyvien tarinoiden kera. ATC-kortteja aion värkätä toistekin, niin mukavaa tämä oli. Tuota kuvansiirtoliimalla askartelua kannattaa myös kokeilla. Itse olen sillä aikaisemmin koristellut mm kasseja -  mieluisilla kuvilla.

Muut MaMa -käsityöhaasteeseen osallistujat löytyvät osoitteesta:


2 kommenttia:

Sude kirjoitti...

Kauniita ja herkkiä kortteja.

Raija kirjoitti...

Upeita atc kortteja.