sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Vapputerveiset pönttötehtaalta

Minä olen viettänyt  vappua jo niin monasti mökillä perheeni kanssa, etten edes muista kaupungin hulinasta mitään. Mökillä vappu on todellista työnjuhlaa: haravointia, siivousta, kasvimaan möyrimistä, puiden pinoamista,  linnunpönttöjen rakentamista, talvivarusteiden varastointia, laiturin laittoa yms. Kalastamaankin pitäisi vielä ehtiä. Eipä silti, en minä niitä kaupungin rientoja kaipaakaan, kai olen niistä osani saanut.

Piha näyttää vielä tähän aikaan ankealta, luntakin on vielä pieniä kasoja pihan varjoisilla kulmilla.. Väriä tuovat muutamat krookukset, narsissien kukintaa vielä odotellaan. Syksyllä maahan jääneet valkosipulit puskevat versoa ja muutama palsternakkakin on ilokseni jäänyt syksyltä korjaamatta.

3 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Tuosta tulikin mieleeni että pitää muistuttaa miesväkeä nikkaroimaan linnunpönttöjä. Haluasin erityisesti telkän pöntön. Niitä on niin hauska (=saa nauraa) seurata =O

Anonyymi kirjoitti...

Hieno tuo moottorisahalla veistetty karhu!

raita kirjoitti...

Mies oli muuten jostain lukenut, että telkän pönttöön pitäisi pannan pehmusteet valmiiksi, se kun ei vie itse sinne mitään. Pitääköhän paikkansa? Me pantiin pöntön pohjalle sammalta ja kuivia heiniä ennen puuhun ripustamista. Tuon karhun on mies veistellyt moottorisahalla, ja hienohan se totisesti onkin.