perjantai 23. tammikuuta 2015

Palmikkovillatakki

Tässä on vuoden 2014 viimeinen valmistunut, lankalaihiksen tulokseenkin jo laskettu neule. 
Lanka on Onionin  Organic Wool + Nettles, mielenkiintoinen koostumukseltaan: 70 % villaa ja 30  % nokkosta. Lankaa kului takkiin 800 grammaa. Tällaiselle paksulle, lämpimälle perusvillatakille onkin ollut viime päivinä käyttöä.

Ohje minulla oli Moda- lehden numerosta 2/2011. Teinkin aluksi takin ohjeen mukaan kaulusta ja nappilistoja myöten valmiiksi, kunnes sitten sain todeta, ettei se sopinut ollenkaan meikäläisen hartioiden malliin. Jouduin sitten neulomaan tuon yläosan uudestaan useampaankin otteeseen. Enkä ole vieläkään täysin tyytyväinen lopputulokseen. Alkuperäisen ohjeen tunnistaa takista enää noista rehevistä palmikkokuvioista, joita kulkee myös hihoissa ja selkäpuolella.
Kauniisti valoa taittavat simpukkanapit löytyivät Ompelutarvikeliike Nappipuodista Tampereen Näsilinnankadulta. Kun en osannut päättää minkälaiset napit kyseisen liikkeen runsaista valikoimista valitsen, niin nyt takissa on sitten kahdenlaisia nappeja.


3 kommenttia:

Lammas kirjoitti...

Kaunis lopputulos! Harmaa on ruvennut näyttämään mun silmissä todella kauniilta. Valitettavasti mulla ei ole sitä kovin paljon varastossa.

Harakka kirjoitti...

Kyllä tulikin todella kaunis!

Huopatossunen kirjoitti...

Noin hienon lopputuloksen eteen kanattikin nähdä vaivaa. On ikävää jos vaate ei istu hyvin.