tiistai 29. maaliskuuta 2011

Isoäidin työtuoli

Nyt olen sitten ensimmäistä kertaa elämässäni virkannut isoäidinneliöitä.  En tiedä miten olenkin niiltä säästynyt. Täytyihän minunkin sitten kokeilla, kun ne nykyään kelpaa jopa haute couturen materiaaliksi. Ja täytyy tunnustaa, että en yhtään sitä enää ihmettele!.


Tällä tekeleelläni osallistun kuudenteen MaMa-haasteeseen, jonka aiheena oli tuunaus. Tuunauksen käsite on herättänyt keskustelua kommenteissa. Istun nytkin tällä tuolilla, enkä ole verhoillut tuolia, koska oikeaoppinen verhoilu lienee jotain aivan muuta kuin mitä minä olen nyt tehnyt. Joten tämä lienee nyt sitä tuunausta.
Mummonneliöistä virkatut päälliset pysyvät paikoillaan kumnauhojen avulla, jotka pujottelin kappaleiden reunoihin.
Tältä tuoli näytti ennen, roskalavalta aikoinaan pelastettu, ei enää niin kaunis katsella mutta toimiva ja käyttökelpoinen. Joku toinen olisi varmaan sen sinne roskalavalle jättänytkin, mutta minä en nuuka kun olen.
Puhdistin pehmusteosat vaahtopesuaineella, "verhoilin" istuin- ja selkänojaosat tumman vihreällä trikookankaalla. Poistin myös nuo kömpelöt ja rikkonaiset käsinojat. Ja näin kulahtanut konttorituoli  sai uuden elämän.

Rapatessa roiskuu!
Kyllähän tässä taas jonkin verran materiaalivarastot hupeni. Noita lankoja vaan tuntuu riittävän. Niin että mitäköhän sitten seuraavaksi!

16 kommenttia:

Leena 37 Tuntia Vuorokaudessa kirjoitti...

Iloinen haute couture tuunaus!:) Erityisesti tuo istuinosa on mielestäni erikoisen hyvin onnistunut -iso neliö sopii siihen kuin nenä päähän.
Kiitos osallistumisesta!

Mammutti kirjoitti...

UPEA! Niin keksinnöltään, kuin toteutukseltaan. Tuossa on sitä jotain!

Taija K kirjoitti...

Hieno tuolin päällinen. Miksen minä keksinyt samanlaista, kun mullakin oli jokin aika sitten ongelma likaisen tuolin kanssa. Nyt se tuoli on jo mennyt autaammille metsästysmaille, kun selkänoja kokonaan irtosi ja halkesi, joten on myöhäistä varastaa ideasi. =D

raita kirjoitti...

Lämmin kiitos kehuista!
Tämähän ei muuten ole varsinaisesti uusi idea. Itse näin jo pari vuotta sitten kt-messuilla Tampereella kokonaisen nojatuolin, joka oli päällystetty isoäidinneliöillä.

Unelma kirjoitti...

Vautsi, tuolisi on saanut uuden hienon ilmeen.

Haltiakummi kirjoitti...

Kylläpäs tuoli kaunistui, oikein onnistunut tuunaus! Mahtoi olla melekonen päättely noissa neliöissä :)

raita kirjoitti...

Joo, se päättely ei todellakaan ole minun lajini. Siksi yritänkin aina päätellä langanpätkät sitä mukaa kun niitä tulee, jos se vain on mahdollista.

Outi kirjoitti...

Onpa hieno tuoli! Ja tosi hyvä idea isoäidinneliöiden käyttöön :)

Eija kirjoitti...

Aivan ihana... ;D

Nettimartta kirjoitti...

Käsittämättömän upea idea.
Miks mä en keksi mitään :(

Marika kirjoitti...

Voi miten hieno keksintö ja hieno lopputulos! Pitänee minunkin viimein alkaa kokeilla noita neliöitä ;)

KristiinaS kirjoitti...

Onpas hieno tuoli! Mun pojan tuolin päällinen on taas rikki, mutta ei se tuollaista siihen huoli, olis kiva kesäkäsityö tehdä isoäitipäällys.

Muuskanuikkunen kirjoitti...

Ompas tuoli tuunattu hyvin ;) Pirteä lopputulos ja kelpaa istua.. Itsekin olen isoäidin neliöitä virkannut, mutta ei ole käynyt mielessä tuunata päällisiä niistä. Tosin ei kovin ahkera edes täytyisi olla, jotta tyynyn päällisen saisi tehtyä :)

Ana kirjoitti...

Excelente idea, felicidades

raita kirjoitti...

Ana, gracias por visitar mi blog:)

raita kirjoitti...

Kiitos kaikille kivoista kommenteista!