sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Kevään värisuora


Kynäpussukka Novitan Tennesse - langasta ja hamahelmistä.
Kun silmiini osui tuo viides MaMa haaste, jossa piti käyttää noita kevään hempeitä svyjä, mieleeni muistui heti mahtavat hama-helmivarastoni. Poikalapsen äitinä minulta löytyy myös kiitettävästi vauvaneuleista yli jääneitä, vaaleansinisiä lankoja. Idean tuosta hamahelmineuleesta olin vastikään bongannut uusimmasta Taito- lehden numerosta. Helmet pujotellaan neuleeseen yksitellen virkkuukoukun avulla. Alun näpertelyn jälkeen tekniikkaan tottuu, ja se on todella hauskaa. Koska helmiä ei pujotella etukäteen, ei myöskään kuvioita tarviste suunnitella kovin pitkälle, jää varaa improvisoinnilla. Haasteellisinta oli helmien silittäminen viimestelyvaiheessa: helmien täytyisi pysyä samanmuotoisina. Olisi varmaan kannattanut tehdä kokeilukappale.Bonuksena väkertelin vielä ruusuja.


7 kommenttia:

Haltiakummi kirjoitti...

Oih, tulipa siitä tosi hieno! Tämä toteutus on minun suosikkini noista tämän kertaisista MaMa-haasteista :))

Leena kirjoitti...

Tää on kyllä hauska! Siis nuo helmet pujotellaan vasta ihan valmiiseen pussukkaan, vai? Miksi ne pitää sitten silittää?

Kiitos osallistumisesta oikein mielenkiintoisella työllä!

Mammutti kirjoitti...

Ihana ja hauska toteutus!

raita kirjoitti...

Helmi pujotellaan koukun avulla aina puikolla olevaan seuraavaan silmukkaan, silmukka takaisin puikoille ja sen jälkeen se neulotaan normaalisti. Silityksellä tavoitellaan kulmikkuutta helmiin, mutta en tiedä onko se välttämättä tarpeen...

Jokke kirjoitti...

Hamahelmet toden totta! Kiintoisa juttu.

Tintin kirjoitti...

Kaunis on!

Minullakin on ensimmäinen kokeilupussukka tekeillä, mutta en jaksanut tehdä mallitilkkua. Katsotaan, miten silittäessä käy :-)

Ihania ovat myös nuo ruusut.

Suvituulia kirjoitti...

Onpa hieno työ. Täytyykin kokeilla tuota samaa ideaa. Hama-helmet kunniaan.